Historik

2013

Var året då Emelie gick från klarhet till klarhet som förare. Hon körde sin Radical Prosport i Sportvagnsmästerskapets racersportvagnsklass (SPVM/RS) och kom slutligen på en andra plats totalt. Det var en trevligt och familjär stämning i serien. Året genomfördes med minimal budget vilket gör prestationen större. Teamet har under året bestått av närmaste familjen. Under hösten har träningen på Racing gymnasiet gett resultat på många områden som fysisk form, körteknik och sist men inte minst målmedvetenheten.

2012

Året präglades av problem med den nyare bilen som behövde en rejäl renovering mer eller mindre rakt igenom. Mot slutet på säsongen och många kronor senare tror vi att allt är åtgärdat. Tyvärr medförde det att resultat att skryta med uteblev. Grundlig genomgång hoppas vi betyder en bra start på 2013 i vart fall. Under hösten började Emelie på Racing gymnasiet (RIG) i Mjölby och flyttade i samband med det hemifrån till egen lägenhet på orten.

2011

Emelie har under säsongen 2011 etablerat sig i Radical prosport klassen (den gamla bilen). Målet vid säsongsstarten var att köra 3-4 tävlingar i slutet av säsongen och utöver detta träna med karten. När vi summerar säsongen har vi lyckats genomföra fem tävlingar och kan konstatera att målet att etablera Emelie i klassen uppfyllts väl. Hon har efter fem av sju tävlingshelger placerat sig på femte plats i prosport cupen av åtta förare. Bästa resultat under året är en tredjeplats. På de sista tävlingarna har hon visat att hon har fart nog att väl hänga med övriga likvärdiga bilar i startfältet. Omställningen för henne har varit stor ifrån oväxlad kart till Radical, men det har gått bättre och snabbare än vi förväntat.

Arkiv med mer information om tidigare år:

2013 Detaljerat