SPA Francorchamps

18077388_1920193191583244_5237291038308056057_o

18077352_1920182401584323_1140623903237699715_o

Hej!

Igår var jag och tävlade på den belgiska banan Circuit SPA-Francorchamps, det var första gången jag var där, och mitt första träningspass var på regn. Det man kanske inte vet om den banan är att den är 7km lång och har på vissa partier av banan en stigning på 8%! Det är alltså en grymt häftig bana och är även ”känd” för att förhållandena kan skilja på olika partier av banan, det kan alltså vara torrt på ena sidan av banan och regna på andra.

Mitt första pass handlade mest om att hitta runt, jag hade förberett mig genom att se on board videos från andra som tävlat på banan, men utöver det var mina första varv runt de allra första jag såg av banan.

Efter mitt första träningspass så var det dags för kval, och jag lyckades få till en andra tid i min klass! Vilket var väldigt kul, dock så lägger man ihop alla förares tid och får en ”snitt-tid” som avgör startpositionen för racen, så vi fick starta 4a.

Dag 2 på SPA var det dags för race! Som tidigare nämnt fick jag och min team mate starta på startposition 4, jag tog första stinten och tog där med starten. Starten, som dessutom gick väldigt bra! Jag hängde på alla väldigt bra och efter 1,5 h när det var dags för förarbyte så låg jag precis bakom ledande bil. Tyvärr lyckades  vi på 45 min i och med förarbytet åka ner till en 3e plats, men efter 45 min bilen för min team mate hade vi förarbyte samt däckbyte, det var alltså min tur igen, och nu var det dags för en stint på 45 min samt målgång. Eftersom vi i och med det andra förarbytet hade ett depå-stopp mer än resterande var det svårt att lyckas ta en vinst. Men jag hade beslutat mig för att vi inte skulle trilla ner från podiet! Så vi åkte över mållinjen som 2a bil i vår klass.

Utvärdering av denna helgen är mer eller mindre att det var en sjukt häftig och lärorik bana att köra och inte mindre tävla på! Vi fick med oss en 2a placering hem, vilket jag även kommer ta med mig till min premiär i Sverige i V8 Thunercar på Mantorp den 5-7 maj! Men också toppenkul att få köra lite endurance igen och träffa på mitt belgiska team!